نکات اساسی در خرید اجاق گاز

آیا می دانید نکات اساسی در خرید اجاق گاز چیست؟

چه مدل آشپزی هستید؟
آیا همیشه پای تلویزیون و برنامه های آشپزی هستید و پخت غذاهای جدید را امتحان می کنید؟ آیا عاشق پختن غذاهایی مثل بوقلمون و مرغ شکم پر و یا انواع کیک و شیرینی هستید؟ یا اینکه صرفا غذاهای نیمه آماده و و معمولی را با شعله های گاز آماده می کنید و استفاده محدودی از فر دارید؟

راهنمای خرید اجاق گاز فردار یا فرگاز
پاسخ به سوالات بالا می تواند به شما کمک نماید تا نوع اجاق گاز خود را بهتر مشخص نمایید. بسیاری نیازی به داشتن فر ندارند و این امر موجب می شود که نیازی برای هزینه کردن و پرداخت مازاد برای اجاق گازهای فر دار نباشد. در رابطه با ویژگی و قابلیت هایی که در اجاق خود نیاز دارید و از آنها استفاده می نمایید، صادق باشید تا در هزینه ها صرفه جویی نمایید.

بیشتر: علت خاموش شدن فر اجاق گاز و رفع آن

چه نوع اجاقی مناسب آشپزخانه شماست؟
اجاق گاز متناسب با آشپزخانه شما
آیا آشپزخانه کوچکی دارید و می خواهید از اجاق های تو کار که در میان کابینت ها تعبیه می شوند استفاده کنید؟ آیا فر مجزای توکار داشته و اکنون به دنبال اجاق رومیزی یا اجاق گازهای صفحه ای هستید؟ اکثر مردم اجاق گازهای معمولی ایستاده را انتخاب می کنند که می تواند فردار و یا بدون فر باشد. تصمیمات متفاوتی که گرفته می شود، با توجه به سلیقه و چیدمان آشپزخانه و مهمتر از همه فضایی است که در اختیار شماست. بهتر از قبل از خرید اجاق به چیدمان فعلی و فضای ممکن برای قرارگیری اجاق گاز خود بیاندیشید، و یا آماده تغییر دکوراسیون بزرگی برای خرید دستگاه جدید خود باشید.

اجاق گاز رومیزی 6 شعله
همچنین باید به تعداد افراد خانواده و تعداد شعله هایی که به آنها احتیاج پیدا خواهید کرد، بیاندیشید. اگر خانواده کم جمعیتی دارید، اجاق های ۲ یا ۳ شعله برای شما کافی خواهد بود و نیازی به مدلهای ۵ یا ۶ شعله که فضای بیشتری نیز اشغال می کنند، نیست.

اجاق گاز توکار رومیزی چهار شعله
چه نوع سوختی برای اجاق خود مصرف می کنید؟
اجاق های آشپزی در چندین نوع موجودند که بطور کلی می توان در دو نوع گازی و یا برقی طبقه بندی نمود. اجاق های گازی بدلیل ویژگی های شاخص برتر و رواج بیشتر در میان مردم از مقبولیت بیشتری نسبت به اجاق های برقی و الکتریکی برخوردارند. دلیل دیگر نیز بهای گاز مصرفی اجاق های گازی نسبت به قبض برق اجاق های برقی مشابه است که با توجه به بهای انرژی گازی پایین در کشورمان، خرید اجاق های گازی را به صرفه تر نموده است.

اجاق های گازی
در ادامه به ویژگی ها و خصوصیات اجاق های مختلف خواهیم پرداخت که باید در زمان خرید مورد توجه تان قرار بگیرد.

نوع اجاق از لحاظ سوخت مصرفی
اجاق گاز برقی یا الکتریکی
همانطور که اشاره شد، اجاق های موجود در بازار به دو دسته الکتریکی یا برقی و اجاق های گازی تقسیم می شوند. این دسته بندی برای فرهای موجود نیز صادق است. اجاق های الکتریکی هرچند دارای خصوصیات و ویژگی های بسیار خوبی هستند اما مقبولیت کمتری در میان ایرانیان دارند که دلایل آن واضح است. از ویژگی های آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

پخت یکنواخت تر و همگن تر غذا در فرهای الکتریکی نسبت به فرهای گازی.
همچنین اجاق های الکتریکی توان بالاتری در انتقال حرارت نسبت به شعله های گازی داشته که منجر به کوتاه شدن زمان آشپزی و آماده شدن غذا در زمان کوتاه تری می گردد.
تمیز نمودن سطوح اجاق های الکتریکی بسیار راحت تر و کم زمان تر است.
طراحی شیک و مدرن این اجاق ها جلوه بسیار زیبایی به آشپزخانه شما می دهد.
ایمنی اجاق های برقی نسبت به اجاق های گازی بیشتر بوده و مواردی مانند گاز گرفتگی و آتش سوزی را بدنبال ندارد.
به جای گذاشتن ظروف بر روی گاز با شعله کم یکی از شایع ترین مواردی است که مادران پرمشغله با آن سرو کار دارند. خاموش شدن این شعله های کم بدلیل وزش باد و غیره یکی از متداول ترین مشکلات موجود است که در اجاق های برقی وجود ندارد.
اجاق گازی رومیزی
از جمله معایبی که سبب شده اجاق های گازی نسبت به اجاق های برقی برتری یافته و مقبولیت بیشتری در میان مردم داشته باشند می توان مواردی را برشمرد:

بهای برق مصرفی بسیار بیشتر از گاز مصرفی اجاق های گازی می باشد.
در برخی مدل های اجاق های برقی هیچگونه علائمی مبنی بر روشن بودن المنت های حرارتی سطح و یا داغ بودن این سطوح که عمدتا به شکل حلقه های دایره ای هستند، پس از خاموش شدن بلافاصله آنها نیست. این مشکل در بسیاری از اوقات می تواند برای کوکدکان و حتی بزرگسالان خطرات سوختگی و آسیب های جدی را بدنبال داشته باشد.
در اجاق های گازی مشعل دار، وجود شعله آتشین در زیر ظروف آشپزی منجر به توزیع یکنواخت و متقارن حرارت و پخت همگن و یکنواخت غذا می گردد. در صورتی که این امر در المنت های حرارتی اجاق های برقی بدلیل طراحی نامتقارن پایه های المنتی نمی تواند به خوبی مشعل های گازی باشد.
در استفاده از اجاق های گازی تقریبا هر نوع ظرف و قابلمه آشپزی را می توان استفاده نمود در حالی که فقط ظروف آشپزی مخصوصی را می توان بر روی اجاق های برقی قرار داد.
اجاق گاز الکتریکی یا برقی
نوع اجاق از لحاظ طراحی
اجاق گاز ها در چندین مدل طراحی و تولید می شوند. در ایران دو نوع از این مدل ها در بازار رایج است. مدل اجاق گاز مبله یا همان ایستاده و مدل اجاق گاز توکار. اجاق های توکار که نسبت به اجاق های ایستاده معمولی از قیمت بالاتری نیز برخوردارند، بصورت داخلی میان کابینت های آشپزخانه قرار می گیرند و با سطح کابینت ها هم تراز می شوند. پنل کاربری این مدل اجاق ها شامل فندک، ولوم های تغییر شعله، صفحه نمایش و غیره می باشد که در جلو و در بعضی مدلها نیز در عقب اجاق ها قرار میگیرد.

اجاق گاز ایستاده یا مبلی
اجاق های گازی ایستاده (مبله) رایج ترین نوع اجاق های گازی در ایران و دنیا می باشند. این اجاق ها برای قرار گیری در هر فضایی چه مابین کابینت و چه بصورت تکی طراحی شده اند. پنل کاربری این مدل نیز در قسمت جلو دستگاه تعبیه شده است.

ویژگی های دیگر اجاق های گازی
فن کانوکشن:
نمای داخل اجاق گاز فردار و فن کانوکشن آن
فن های کانوکشن در دیواره پشتی اجاق قرار می گیرند. این فن ها گرمای داخل اجاق را توزیع نموده و هوای گرم را به جریان در می آورند، لذا به پخت یکسان و متوازن غذا کمک می کنند. اگر شما بسیار به پخت انواع کیک و شیرینی جات علاقه دارید، حتما به فن کانوکشن نیاز خواهید داشت. اجاق های در رنج قیمت متوسط به صورت معمول دارای یک فن کانوکشن می باشند. برخی از اجاق ها دارای فن کانوکشن به اصطلاح واقعی یا اروپایی هستند. در این مدل از اجاق ها یک المنت حرارتی در کنار فن تعبیه شده که موجب گرم شدن هوا در حین کارکرد فن می گردد.

برنامه های آشپزی مختلف:
اجاق شما به طور معمول قابلیت پخت و بریان کردن غذا را دارد. اما با صرف هزینه بیشتر می توانید اجاق هایی با برنامه های بیشتری برای آشپزی تهیه نمایید. بطور مثال اجاق های دارای فن کانوکشن برنامه هایی بصورت پخت با کانوکشن و بریان کردن با کانوکشن دارند که فن و المنت های حرارتی را نیز فعال می نماید. برخی اجاق ها نیز برای پخت برخی غذاها، از قبیل پیتزا، مرغ یا بوقلمون ویا روش های آماده سازی مختلف برنامه ها و تنظیمات از قبل برنامه ریزی شده ای دارند.

دراور یا کشوهای پایینی:
برخی از اجاق ها دارای کشویی در پایین خود می باشند که می تواند چندکاره باشد. در برخی از مدل ها این کشوها جهت پخت غذا طراحی شده اند. لذا به راحتی می توانید از فضای داخل اجاق جهت پخت و یا بریان نمودن غذای اصلی مانند مرغ و یا بوقلمون استفاده نمایید و از کشوی پایینی جهت پخت غذاهای کوچکتر نلنند کیک و غیره. این فضاها می توانند در دماهای متفاوتی نیز تنظیم شوند. در برخی دیگر از مدل ها کشوی پایین جهت گرم نگهداری غذا استفاده می شود و قابلیت پخت غذا را ندارد. در برخی دیگر از مدلها نیز کشوی پایینی بصورت یک سرخ کن عمل نموده و جهت سرخ کردن و بریان نمودن غذاها کاربرد دارد.

اجاق گاز دارای دراور یا کشو پایینی و دو محفظه فر
اجاق های دارای دو محفظه فر:
محفظه فر در برخی از اجاق ها به دو بخش تقسیم شده که به شما امکان استفاده از دو فضای متفاوت را در یک اجاق خواهد داد. این اجاق ها راحتی پخت همزمان چندین غذا در دماهای متفاوت را در دو محفظه فر جداگانه فراهم می آورند.

صفحه نمایش هوشمند:
برنامه های مختلف پخت و صفحه هوشمند در اجاق گازهای جدید
برخی از مدل های اجاق های گازی دارای صفحه نمایشی در کنار ولوم شمعک ها می باشند. این صفحات کاربری اجاق های مدل جدید را بسیار ساده و راحت می نماید. نشان دادن دمای داخل فر جهت جلوگیری از باز نمودن درب آن بطور مکرر، نمایش تنظیمات و برنامه های آشپزی در حال انجام و سایر موارد مربوط به اجاق در این نمایشگرها از جمله مزایای آنها می باشد.

ترموکوپل:
از جمله کاربردی ترین ویژگی اجاق های امروزی وجود ترموکوپل می باشد. سیستم ترموکوپل بدین صورت عمل می نماید که در صورت خاموش شدن شعله، جریان گاز نیز قطع می شود تا خطراتی چون آتش سوزی و گاز گرفتگی را بهمراه نداشته باشد.

فندک:
اجاق گازهای فندک دار امروزی در مقایسه با اجاق های قدیمی
فندک اتوماتیک از دیگر ویژگی های بسیار کاربردی است. شما به راحتی با چرخاندن ولوم و فشار آن به داخل و نگهداری آن برای چند ثانیه می توانید همزمان با جریان گاز از فندک خودکار اجاق برای روشن شدن مشعل ها استفاده نمایید. در این حالت نیازی به استفاده از فندک های مجزای دستی نیست.

Published by emdadip5145

تعمیرات لوازم خانگی

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started